Chili con carne
 
Här har jag uppdaterat mitt gamla chili con carne recept inlägg - med lite fräschare bilder. 
 
Chili con carne är en återkommande rätt hemma hos oss. Uppskattas av flertalet i familjen. 
 
Då jag lagar rätt mycket mat med dem vegetariska produkterna kan jag varmt rekommendera er att byta ut färsen mot vegefärs. Blir jätte gott det med. 
 
 
Chili con carne serverar jag oftast med ris eller ett gott bröd och en sallad. 
 
 
Recept på min variant kommer här. 
 
Chili con carne: 
 
ca 700g blandfärs/valfri färs ( går bra med vegetarisk också) 
2 gul lök
1- 2 vitlöksklyfta 
1 röd paprika.
4 msk majs/mini majs. 
Salt - efter tycke 
1 msk Paprika pulver.
Chili krydda  (färsk/torkad efter tycke.)
I burk krossad/passerad tomat
2 msk tomat pure.
2 burkar vita bönor i tomatsås.
Salt - efter tycke 
Soja - börja med 1 msk 
1 msk Grillkrydda 
 
Hätta upp olja/smör i en kastrull.
Bryn löken.  
Tillsätt fin hackad/strimlad röd paprika, blanda och stek tills paprikan mjuknat något.
Tillsätt vitlök, låt den fräsa med en liten stund.
Tillsätt färsen, bryn tills färsen börjat ta lite färg. 
Tillsätt salt, grillkrydda, chili, paprika pulver och rör runt. 
Tillsätt krossade tomater, tomatpure, majs, bönor i tomatsås, soja och  blanda allt väl. Sänk värmen och låt det puttra ca 15 minuter. Rör runt då och då. 
Smaka av.
Tillsätt eventuellt mer kryddor om så önskas. 
Vill du ha din gryta fylligare, strö ner  lite mörk  maizena redning, blanda och låta den puttra ytterligare lite. 
 
Servera med ris, eller bröd och sallad. 
 
 

Smaklig spis :) 

 
Ni hittar mig även på : 
 
Instagram - @lillameee
Fb - Snilleskök